Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η AMKE «Υποτροφίες Ιωάννη & Αικατερίνης Σαμαρά» ιδρύθηκε την Άνοιξη του 2020, έχει την έδρα της στην Αθήνα και χρηματοδοτεί τις βασικές δραστηριότητές της από ίδιους πόρους. Σκοπός της είναι η παροχή υποτροφιών σε απόφοιτους Μέσης Εκπαίδευσης και φοιτητές Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η AMKE «Υποτροφίες Ιωάννη & Αικατερίνης Σαμαρά» κοιτά προς το μέλλον.

Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην πρόοδο των νέων, στην προαγωγή της γνώσης και στην υγιή ανάπτυξη της κοινωνίας.

Η προσφορά υποτροφιών αποσκοπεί στην παροχή της δυνατότητας στους μαθητές και φοιτητές που πραγματικά το αξίζουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους, έτσι ώστε και οι ίδιοι να προοδεύσουν , αλλά και να συμβάλλουν οι ίδιοι με τα εφόδια που θα αποκτήσουν στην ανάπτυξη της επιστήμης , του πολιτισμού και της τεχνολογίας συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της χώρας και της ανθρωπότητας.

Θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα.
Το οικογενειακό επώνυμο Σαμαράς προέρχεται από παρατσούκλι που δόθηκε στον προπάππου του, που ονομαζόταν Παναγιωτόπουλος.
Σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο όπου υπήρξε βοηθός καθηγητή στο θέμα μετάδοσης της θερμότητας.
Υπηρέτησε τη θητεία του στο 301 Εργοστάσιο Βάσης του Ελληνικού Στρατού, , όπου μεταποιούσε μηχανήματα οδοποιίας.
Από το 1977 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται ως μηχανικός σε έργα υψηλής τεχνογνωσίας. `Έως το 1994 διετέλεσε στέλεχος Διοίκησης της εταιρείας Τεχνική Ένωση Α.Ε.. Από το 1994 ίδρυσε την εταιρεία ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΤΝΕ. Με την εταιρεία του αυτή, αλλά και την εταιρεία ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ δραστηριοποιείται ενεργά στον κλάδο των ενεργειακών κατασκευών με ιδιαίτερη έμφαση στη δίκτυα μεταφοράς αλλά κυρίως στην πράσινη ενέργεια και την αειφορία με την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Σαμαρά.

Για να κατακτήσεις το μέλλον απαιτούνται τα κατάλληλα εφόδια: οι απαραίτητες γνώσεις και η προσήλωση σε ένα στόχο.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα.
Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, με το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Fulbright, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ (1967-1971) και αποφοίτησε με τιμές “Bachelor of Arts CUM LAUDE”. Συνέχισε τις σπουδές της, λαμβάνοντας ξανά υποτροφία, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα (1971-1972), διδάσκοντας ταυτόχρονα την Αγγλική γλώσσα στους πρωτοετείς φοιτητές του.
Στην συνέχεια αποφοίτησε με τιμές “Master of Arts CUM LAUDE”. Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε ενεργά με την ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση.
Είναι Μέλος των διεθνών ενώσεων:
International Club of the University of Minnesota, Duluth,
Alpha Mu Gamma (The National Collegiate Foreign Language Honor Society),
Kappa Delta Pi (An Honor Society in Education).
Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Σαμαρά.

Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που βλέπουν μπροστά, στοχεύουν ψηλά και προετοιμάζονται σωστά.

Εποπτικό Συμβούλιο- Εκτελεστικό Συμβούλιο

  • Σαμαράς Ιωάννης, Πρόεδρος
  • Σαμαρά Αικατερίνη, Μέλος
  • Κολαΐτης Κων/νος, Μέλος
  • Μπουλογιάννης Κων/νος, Μέλος
  • Τσομώκου Μαγδαληνή, Μέλος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Λόγο μεγάλης συμμετοχής τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως 15/10/2023